Campus Hungary Ösztöndíj

A Balassi Intézet ’Campus Hungary’ ösztöndíjpályázatot hirdet 2013. április 30. és 2014. augusztus 31. között megvalósítható FÉLÉVES RÉSZKÉPZÉSRE. (12-26 hét időtartamú)

 

Az ösztöndíj célja, hogy a hallgató egy trimesztert vagy szemesztert valamely külföldi felsőoktatási intézményben töltsön tanulmányok folytatása céljából.

 

Pályázhat bármely akkreditált magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik a pályázott tevékenység ideje alatt, és legalább két lezárt félévvel rendelkezik. További feltételeket lásd a honlapon: http://campushungary.balassiintezet.hu/en/feleves-reszkepzes

 

Bármely olyan külföldi akkreditált felsőoktatási intézménybe vagy kutatóintézetbe lehet pályázni, melyet a hallgató küldő intézménye jóváhagyott. (Érdemes kihasználni a küldő intézmény már meglévő együttműködési megállapodásait, de az új kapcsolatok kialakítására is lehetőség van.)

 

Juttatás a pályázott ország megélhetési rátáitól függően havi 150.000 Ft – 220.000 Ft. (Az ösztöndíj más EU-s pályázati támogatással nem vonható össze.)

 

A teljes pályázás a www.campushungary.hu oldalon történik 2013. február 10-től, a véglegesítési határidő 2013. március 10.

A kiválasztás szempontjai: súlyozott féléves átlag, tudományos tevékenység, munkaterv.

 

További, részletes információk a www.campushungary.hu oldalon találhatók. A felmerülő kérdéseket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre várja a Balassi Intézet Campus Hungary Ösztöndíj Irodája.

 

A Balassi Intézet 2013. február 13-án, szerdán 14.30-kor tájékoztató fórumot is szervez a Campus Hungary ösztöndíjakról. A rendezvényen az Ösztöndíj Csoport vezetője bemutatja a különböző pályázati felhívásokat, majd a Campus Hungary munkatársai ösztöndíjtípus szerint külön csoportokban válaszolnak a pályázók kérdéseire. A fórum célja, hogy személyre szabott tájékoztatást nyújtson segítsen a pályázati folyamat sikeres megvalósításában. Helyszín: Balassi Intézet, 1016 Budapest, Somlói út 51.

(Részvételi szándékukat a következő címen lehet jelezni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. )

Campus Hungary Pályázat

A Balassi Intézet és konzorciumi partnere, a Tempus Közalapítvány a „Nemzeti Kiválóság Program – Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program” című projektek keretében Campus Hungary ösztöndíjpályázatot hirdet 2013. január 15. és augusztus 31. között megvalósítható Szakmai Gyakorlati képzésre és Rövid Tanulmányutak megvalósítására.

 

 

Ki pályázhat?

Bármely akkreditált magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója, aki

 • a pályázott tevékenységhez kapcsolódó szakon aktív hallgatói jogviszonnyal rendezik
 • rendelkezik már legalább két lezárt félévvel (MA/MSc és PhD hallgatók esetén nem feltétel)
 • a pályázott tevékenység munkanyelvén legalább középfokú nyelvtudással rendelkezik
 • rendelkezik az általa választott intézmény/egyetem fogadólevelével
 • küldő intézménye támogatja pályázatát
 • vállalja, hogy hazaérkezése után határidőre eleget tesz beszámolási kötelezettségeinek:

Hol lehet pályázni?

A teljes pályázás online felületen történik 2012. október 15-től, a www.campushungary.hu oldalon.

Hová és milyen tevékenységre lehet pályázni?

Bármely olyan külföldi intézménybe (akkreditált felsőoktatási intézmény, kutatóintézet, múzeum, levéltár stb.), melyet a hallgató küldő intézménye jóváhagyott. Érdemes kihasználni a küldő intézmény
már meglévő együttműködési megállapodásait, de az új kapcsolatok kialakítása is előnyös lehet.

A Campus Hungary Program keretében jelenleg a következő tevékenységekre lehet pályázni:

 • Szakmai gyakorlat
 • Rövid tanulmányút
 • Csoportos tanulmányút

Pályázati felhívás (pdf, 240 kb)

A pályázatokkal kapcsolatos információkért forduljanak bizalommal a Campus Hungary Ösztöndíj Iroda munkatársaihoz!
Campus Hungary Ösztöndíj Iroda, Balassi Intézet


email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
honlap: www.campushungary.hu

DAAD ösztöndíjak, tájékoztató előadás

DAAD ösztöndíjak németországi továbbtanuláshoz és kutatáshoz” címmel tart előadást Beate Schnier, a Német Felsőoktatási Csereszolgálat budapesti irodájának vezetője 2012. 10. 10-én 10.40 órakor a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Zöld előadótermében. Az előadás német nyelvű lesz, a hallgatóság kérdéseire az előadó angolul is szívesen válaszol.

 

 

DAAD ösztöndíjak németországi továbbtanuláshoz és kutatáshoz

 

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) a magyar hallgatóknak, diplomásoknak és kutatóknak valamint tudományos fokozattal rendelkező főiskolai, egyetemi oktatóknak és kutatóknak minden évben németországi tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat kínál. A 2012/2013-es tanévben Magyarországon körülbelül 140 ösztöndíjat ítélt meg a DAAD a következő programokban. A 2013/2014 tanévre a pályázati határidő 2012. november 15. (Kivétel: A „Graduális ösztöndíj művészek és építészek számára”programon belül csak az építészeknek a beadási határidő: November 1.) A „Graduális ösztöndíj művészek és építészek számára” program kivételével pályáznia postai úton a Magyar Ösztöndíj Bizottságnál (MÖB) kell. 

 

Részletes információ:

 • DAAD Informationszentrum Budapest
 • Német Felsőoktatási Információs Központ
 • 1073 Budapest, Erzsébet körút 50, Tel. (1) 413-7037, Fax (1) 413-7038
 • E-Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. , Homepage: www.daad.info.hu 

 

Hallgatói ösztöndíjak  

Nyári egyetemi ösztöndíj hallgatóknak és diplomásoknak

 • 3-4 hét nyári tanfolyam német felsőoktatási intézményben, valamint hozzá kapcsolódó nyelvoktató intézetben
 • alapképzésen (bachelor) lévő hallgatók másodévtől pályázhatnak. Pályázni utolsó tanulmányi évben csak akkor lehetséges, ha a felsõoktatási intézmény igazolja a hallgató szándékát és lehetőségét tanulmányainak mesterképzésen való közvetlen folytatására.
 • mesterképzésen (master) lévő hallgatók az első tanulmányi éven pályázhatnak (és nem pályázhatnak az utolsó tanulmányi évben).
 • ösztöndíj összege: 650 €, részösztöndíj: 200 €, utazási támogatás: 200 €

 

Ösztöndíjak diplomásoknak  

Graduális tanulmányi ösztöndíj bármely tudományterület számára

 • 10-24 hónap németországi továbbképzés (mester- vagy egyéb graduális képzés) a magyar diploma elnyerése után
 • pályázásra azok a magyar egyetemek és főiskolák végzős hallgatói és diplomásai jogosultak, akik Németországban mester- vagy másoddiplomás képzésre felvételt nyerhetnek el
 • pályázni már az utolsó tanulmányi éven is lehet (ösztöndíj közvetlenül a magyar diploma folytatásaként)
 • ösztöndíj összege havonta: 750 €, egyszeri utazási támogatás: 200 €, adott esetben tandíj szemeszterenként max. 500 €

 

Graduális ösztöndíj művészek és építészek számára 

 • csak a művészeti és zenei valamint építész szakos hallgatóknak
 • 7-10 hónap művészeti továbbképzés ill. 10-24 hónap mester- vagy egyéb graduális képzés egy német művészeti-, zenei- vagy filmakadémián vagy főiskolán/egyetemen
 • pályázni már az utolsó tanulmányi éven is lehet (ösztöndíj közvetlenül a magyar diploma folytatásaként)
 • pályázatoknak az építészet szakterületéről november 1-ig és minden más művészeti szakterületről november 15-ig kell megérkeznie a DAAD bonni irodájába
 • ösztöndíj összege havonta: 750 €, egyszeri utazási támogatás: 200 €, adott esetben tandíj szemeszterenként max. 500 €

 

Kutatói ösztöndíj doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak

 • 1-10 hónap németországi kutatás egy német fogadó professzor felügyeletével
 • kivételes esetekben az ösztöndíj időtartama akár 3 év is lehet, teljes komplett doktori értekezés megírása egy német egyetemen
 • pályázni már az utolsó tanulmányi év alatt is lehet (ösztöndíj közvetlenül a magyar diploma folytatásaként)
 • ösztöndíj összeg havonta: diplomásoknak 750 €, doktoranduszoknak 1000 €
 • egyszeri utazási támogatás: 200 €

 

Ösztöndíj volt ösztöndíjasoknak  

Ösztöndíj volt DAAD ösztöndíjasoknak

 • pályázásra jogosultak azok az egykori ösztöndíjasok, akik legalább 10 hónapos ösztöndíjat vagy 6 hónapnál hosszabb ideig tartó kutatói ösztöndíjat nyertek el, valamint azok az egykori ösztöndíjasok, akik az NDK-ban legalább egy 10 hónapos ösztöndíj nyertek el
 • kutatás időtartama 1-3 hónap
 • támogatás összege havonta 2000 € a tanársegédeknek, adjunktusoknak és docenseknek
 • támogatás összege havonta 2150 € a professzoroknak

 

 

Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD)

ERASMUS Pályázat 2013/2014 tanévre

 

Kedves hallgatók,

Az alábbiakban mellékeljük a 2013/2014. tanévre kiírt ERAMUS pályázat tájékoztatóját. Pályázhat, aki az első négy szemesztert sikeresen elvégezték és nem végzős hallgatók. PÁLYÁZATI ADATLAP LETÖLTÉSE

Pályázási határidő 2013. március 13. szerda 15:00

A pályázati kiírás a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságán belül működő Európai Programiroda honlapján is elérhető: http://semmelweis-egyetem.hu/erasmus/erasmus/hallgatoi-mobilitas/tanulmanyi-program/kiutazo-hallgatok/palyazati-felhivas-2/

 

Köszönettel,

F.Tóth Katalin

intézményi ERASMUS koordinátor
Semmelweis University
H-1085 Budapest
Üllői út 26.
tel.:+36 1 459 1491
fax: +36 1 459 1588
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

Erasmus pályázati felhívás

Ezen a linken találjátok a 2014/15. tanévben megpályázható Erasmus ösztöndíjak listáját. További információkat szerezhettek az Erasmus délelőttön: Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinika előadójában 2014. január 29-én délelőtt 9 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Erasmus pályázati felhívás

Kedves pályázók!
Ne feledjétek, hogy az online regisztráció határideje február 12. !

A dokumentumok leadási határideje február 19.

Pályázati felhívás: ITT

Tudnivalók, dokumentumok: ITT

Felhívás - Hallgatói Antológiában való részvételre

 A Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával meghirdeti:

 

Ha megszólalnak a Hallgatók - irodalmi pályázat határon innen és határon túl - nem csak bölcsészeknek.

 

Jelentkezni már kiadott, vagy még publikálatlan VERSEDDEL az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet,  amennyiben szeretnéd, hogy műved ingyenesen bekerülhessen a kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb vállalkozásába, a kizárólag főiskolások és egyetemisták műveit magába foglaló Magyar Hallgatói Antológiába!

A pályaművek témája bármi lehet, ami Benneteket érint, foglalkoztat. Egy szerző több verssel is pályázhat. Terjedelmi megkötés és pályázati díj NINCS!

A beérkezett műveket neves irodalmárokból és művészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A Magyar Hallgatói Antológia bemutatására terveink szerint a 2013. évi 84. Ünnepi Könyvhéten is sor kerül Székesfehérváron.

A pályaművek beküldési határideje: 2013. február 8.

Jelentkezési Lap letöltése ITT!

 

Felhívás - XVIII. Bolyai Konferencia

Kedves hallgatók,

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományos és informatikai szakkollégiuma, a Bolyai Kollégium idén immár 18. alkalommal rendezi meg a Bolyai Konferenciát (amely 2010-ben elnyerte az ELTE ÉV TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYE díjat).

A Konferencia mindenféle témára nyitott, fiatalok részvételével zajlik, és az előadásokon kívül kötetlen programokat is magában foglal. Minden kedves tudományban érdeklődő fiatalnak várjuk a jelentkezését.

A mellékletben található felhívásban olvasható a részletes felhívás és a határidők.

Bővebb információk: http://www.bolyai.elte.hu/dyn/bokonf/

Köszönettel a szervezők nevében:
Kovács Péter főszervező 

XVIII. Bólyai Konferencia Felhívása LETÖLTÉS

Fulbright tájékoztató előadás

Kedves Hallgatók!

 

A Fulbright Education USA a Nemzetközi Oktatási Hét keretében November 14-én, szerdán, 'Creative Writing and Pop Culture' című workshopjára invitálja a diákokat! A rendezvény angol nyelvű, és fél négytől hatig tart az alábbi helyszínen: 1082 Budapest, Baross utca 62, Díszterem.

Az alábbi linken is megtaláljátok a részleteket: www.fulbright.hu/international-education-week-2012

A rendezvény ingyenesen látogatható, de előregisztáció szükséges hozzá.

 

Üdvözlettel,

Semmelweis FOK HÖK

Hirdetmény a 2012/2013. tanévi köztársasági ösztöndíjról

Az alábbiakban olvashatjátok a Dékáni Hivatal pályázatát a 2012/2013. évi köztársasági ösztöndíjról


 

Tovább »»

SEMMELWEIS Linkajánló

Semmelweis Egyetem - Főoldal Semmelweis Egyetem - Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete Semmelweis Egyetem - FOK Oktatási Centrum KönyvtárInstruktor Öntevékeny CsoportA Semmelweis Egyetem öregdiákjait összefogó szervezet Szinapszis - A Semmelweis Egyetem hallgatóinak lapja SotePédia - az egyetem összesített tudástáraSemmelweis Kiadó

Kik vagyunk mi?

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának képviselői vagyunk. Képviseljük a hallgatók érdekeit, részt veszünk a hallgatókat érintő szabályok meghozatalában. Segítünk az ösztöndíj számításban, különböző hallgatókat érintő rendezvényeket szervezünk.

Elérhetőségünk

Kapcsolódj hozzánk

Elérhetsz minket ezeken a csatornákon.