Gólya Oldalak

Sport


 

Általános Információk, Amit tudnod kell, hogy meglegyen a tesi aláírásod

 

Testnevelés óra minden két hétben egy alkalommal van. Összesen 7 alkalom félévente, az első 4 szemeszterben. Ezen kötelező a részvétel, kreditpont nem jár érte, aláírás megszerzése a cél. Akinek nincs meg 2. év végéig a 4 aláírt testnevelés féléve, nem iratkozhat be 3. évre. (méltányosság alapján esetenként felmentés kérhető).

 

  • A késő hallgató az óra megkezdése után nem kapcsolódhat be a munkába, jelenlétével az órát nem zavarhatja.
  • Testnevelésóráról egy alkalommal lehet hiányozni egy félév alatt, a többi hiányzást pótolni kell.
  • Célszerű a pótlást a hiányzást követően a lehető legrövidebb időn belül végrehajtani.
  • Pótlásra az eddigiektől eltérően minden órán van lehetőség magyar és külföldi hallgatók pótolhatnak egymás óráin is.
  • A hallgató kötelessége, hogy az óra végén a tanárnál jelentkezzen regisztrálásra, amit ellenőriznie kell.
  • Csoportos pótlás csak rendkívüli esetben, a tanárral való előzetes megbeszélés alapján, írásbeli kérelemmel lehetséges.
  • Ha ütközés van a hallgató órarendjében a testnevelés és más tantárgy között, másik csoportba átjelentkezni a Sportközpont igazgatójához be- nyújtott és engedélyezett kérvény alapján lehet.
  • A hallgatónak egy félévben minimum három alkalmat a saját óráján, az órarendben meghatározott időben kell teljesíteni.
  • „Előre pótlás” nincs.

 

Felmentések

 

A kötelező testnevelés órák látogatása alól az élsportolók, valamint egészségügyi problémákkal rendelkező hallgatók kérhetnek felmentést.

A hallgató a Sportközpontban található formanyomtatványon (Felmentési kérelem) kérelmezi testnevelés tantárgy alóli felmentését az aktuális szemeszterre. Az őszi szemeszterben: szeptember 30-ig.

Sportmunkára hivatkozva azok a hallgatók kérhetnek felmentést, akik nem- zetközi eredményeket érnek el, valamint első osztályú (OB I., NB I.) versenyzők. A szakági sportszövetség igazolását kell benyújtani a felmentést kérő lappal együtt a Sportközpont igazgatójának.

Egészségügyi felmentés esetén, a hallgató a kitöltött formanyomtatvánnyal valamint kórházi, klinikai szakorvosi zárójelentéseivel, kezelőlapjával együtt a Foglalkozás Egészségügyi Szolgálat igazgatójánál, Dr. Szilágyi György klinikai főorvosnál kötelesek megjelenni az Igazságügyi Orvostani Intézetben: IX. ker. Üllői út 93., tel: 215-7300, majd az orvosi szakvéleményt a hallgató a Sportközpontban adja le.

 

Szabadidős sport

 

Az Egyetem által szervezett Medikus Kupa sportágak edzésein (kézilabda, kosárlabda, röplabda /férfi-női/, labdarúgás /férfi/) valamint az egyéb (floorball) sportági edzéseken a magyar hallgatók mellett a külföldi hallgatókat is szeretet-tel várjuk.

Testnevelési és Sportközpontban heti két alkalommal tartanak sportági edzéseket a Zágrábi úti Sporttelepen.

 

A Népligeti sportpálya címe: 1089 Budapest, Vajda Péter út 38. Tenisz (6 pálya áll ren- delkezésre), foci (salak).


Nagyobb térképre váltás

 

A Zágrábi úti Sporttelep címe: 1107 Budapest, X.ker. Zágrábi út 14.

 


Nagyobb térképre váltás

SEMMELWEIS Linkajánló

Semmelweis Egyetem - Főoldal Semmelweis Egyetem - Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete Semmelweis Egyetem - FOK Oktatási Centrum KönyvtárInstruktor Öntevékeny CsoportA Semmelweis Egyetem öregdiákjait összefogó szervezet Szinapszis - A Semmelweis Egyetem hallgatóinak lapja SotePédia - az egyetem összesített tudástáraSemmelweis Kiadó

Kik vagyunk mi?

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának képviselői vagyunk. Képviseljük a hallgatók érdekeit, részt veszünk a hallgatókat érintő szabályok meghozatalában. Segítünk az ösztöndíj számításban, különböző hallgatókat érintő rendezvényeket szervezünk.

Elérhetőségünk

Kapcsolódj hozzánk

Elérhetsz minket ezeken a csatornákon.