• Guinness Rekord kísérlet résztvevői. - 2012. április 12.

  • Guinness Rekord kísérleten a résztvevők sora a beléptetésnél. - 2012. április 12.

  • Fogászati vizsgálat a Guinness Rekord kísérlet alatt - 2012. április 12.

  • Interdentális fogkefék, ezekkel végeztük a Guinness Rekord kísérletet - 2012. április 12.

Az első Fogorvos Kari Napok

2006-ban vetődött fel először, hogy sok más egyetemi karhoz hasonlóan a Semmelweis Egyetem Fogorvosi Karán is legyen egy Kari Napok jellegű éves rendezvény, amikor pár napon keresztül a hallgatók egymással versenyezhetnek, játszhatnak és filmezhetnek.

 

Az első ilyen rendezvényt 2006 tavasztán rendezte meg közösen a kari IÖCS, MFHE és az SE FOK-HÖK. Erről itt olvashatjátok a beszámolót, az akkori HÖK elnökünk és Kari Napok főszervezőjének, Mihályi Szilviának a tollából.

FOGORVOSI KARI NAPOK

Sok egyetemen, főiskolán hagyománnyá vált az évenként megrendezett Kari Napok. Az általában több napos rendezvénysorozat fő célja, hogy összehozza az adott kar hallgatóit. Minket is hasonló célok vezéreltek, amikor úgy döntöttünk, megszervezzük az első Fogorvosi Kari Napokat. A három szervezetbe tartozó (HÖK, MFHE, IÖCS) FOK-osokból egy lendületes, életre való csapat alakult ki. Összedugva fejünket kitaláltuk a változatos, három napos rendezvénysorozatot. Mindegyik nap más-más program várta a szórakozni vágyó hallgatókat, karoktól függetlenül.

 

Kedden (2006. márc.21.) a Kari Napok keretei belül került megrendezésre a Fogorvos délután. Mint minden évben idén is az instuktor képzés ifjú titánjai szervezték meg a tanár-diák vetélkedős délutánt a Hársfa Kollégiumban. Több tanárunk is megtisztelte jelenlétével a közel ötven fős összejövetelünket. Fehér Tanárnő táncával, Tóthpál Tanár Úr fiatalos lendületével kápráztatta el az egybegyülteket. Sokat nevettünk, táncoltunk és persze fogat mostunk. Végül a délutánt egy rövid, buli zárta.

 

Szerdán (2006. márc.22.) a Zágrábi úti Sporttelepé lett a főszerep. Délután 4 órától elkezdődött a sportágakra való jelentkezés. Sok lelkes sportolni vágyó fiatal jött el a Sportnapunkra, hogy kiadhassák feles energiájukat.Volt ott foci, kosár, floorball, és tollaslabda is . A döntők este 8 körül fejeződtek be. Szoros, izgalmas küzdelmek során a következő csapatok értek el helyezést: Labdarúgás sportágban 1.helyezést ért el a BME csapata. „Ezüstérmet” a FÁK ÁP FC vitte el. Floorballban 1.helyen a Senators csapata végzett, 2. helyet a Motoros dróttetű csapat érte el, illetve a 3.helyre Pappenheim csapat került. Az estébe nyúló mozgás után a megjelent sportolók és szurkolók csillapíthatták éhségüket nagyon ízletes grill virslivel, amit nagyon csinos FOK-os hölgyek szervíroztak. Reméljük mindenki számára felejthetetlen délutánt szereztünk.

 

Csütörtök (2006.márc.23.), a Rezső buli volt a hab a tortán. A hangulatot FOK-os együttes, a SZÁJZÁR pörgette fel már este 10kor! (FOK, FOK, FOK, Hajrá FOK!) A srácok felül múlták a vártakat, mivel hatalmas buli kerekedett percek alatt. A lelkes rajongók transzparensekkel tomboltak az első sorokban. Várjuk a folytatást, Fiúk! A helyi DJ után megérkeztek a Fresh- lányok. (Az első 5 sorban fiúk álltak, illetve őrjöngtek) Nemtől kortól függetlenül közel 700an tomboltak a „Táncolj még” és „Félig ördög, félig angyal” slágerükre. Beszélgettem utána a lányokkal, hogy mit éreztek fent a színpadon. Wikitől kaptam választ először. Nagyon meg voltak döbbenve, hogy milyen szuper volt a közönség, Budapesten ritkán találkoznak ilyen tomboló tömeggel. Szinte mindenki velük énekelte a dalaikat, és ezt nagyon élvezték. A közönség tagjai között hosszú ideig téma volt a lányok igen divatos gumicsizmája! A Fogorvosi Kari Napok, egyben a Rezső buli is hajnal tájban ért véget.

 

Remélem jövőre még egy ennél is jobb Kari Napokat sikerül szervezni (ha lehet ennél jobbat) és hagyománnyá válik a mi Karunkon is. Szeretnék köszönetet mondani a Testnevelési és Sportközpont dolgozóinak a munkájáért, amivel segítették, hogy zökkenőmentes Sportnap jöhessen létre. A Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete nevében köszönjük az Oral B és a Wrigley’s szponzori támogatását. Végül de nem utolsó sorban megköszönöm mindazon diáktársaim, barátaim munkáját, akik nélkül az I. Fogorvosi Kari Napok nem jöhetett volna létre.

Mihályi Szilvia, 2006. tavasz

SEMMELWEIS Linkajánló

Semmelweis Egyetem - Főoldal Semmelweis Egyetem - Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete Semmelweis Egyetem - FOK Oktatási Centrum KönyvtárInstruktor Öntevékeny CsoportA Semmelweis Egyetem öregdiákjait összefogó szervezet Szinapszis - A Semmelweis Egyetem hallgatóinak lapja SotePédia - az egyetem összesített tudástáraSemmelweis Kiadó

Kik vagyunk mi?

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának képviselői vagyunk. Képviseljük a hallgatók érdekeit, részt veszünk a hallgatókat érintő szabályok meghozatalában. Segítünk az ösztöndíj számításban, különböző hallgatókat érintő rendezvényeket szervezünk.

Elérhetőségünk

Kapcsolódj hozzánk

Elérhetsz minket ezeken a csatornákon.