Gólya Oldalak

Kollégiumokról

 

Ha a kollégiumokról esik szó, a Semmelweis Egyetem diákjai elég szerencsésnek mondhatják magukat. Mivel úgy gondoljuk, a kollégiumi élet több, mint csupán szállás, és sokkal inkább lehetőség egy életforma kipróbálására, a kollégiumok arra törekszenek, hogy mindenkinek helyet biztosítsanak. Az ÁOK, EKK, FOK és GyTK hallgatóit a Kollégiumok Főigazgatósága helyezi el a kollégiumokban., az ETK pedig saját kollégiumaiban szállásolja el a hallgatóit.

 

Pár kérdés a kollégiumokkal kapcsolatban..

 

Hol tudom megnézni mennyibe kerülnek a kolik?

  • Szociális helyzettől és kollégiumtól függő a kollégiumi elhelyezés árazása. Erről bővebb infot itt találhatsz. Ezek jobb esetben csak évente változnak. A Friss 2013/2014-es koli díjakról ITT tájékozódhatsz!

Mindenki kap kolit? 

  • Mindenkit el fognak helyezni kollégiumba, aki jelzi igényét, ellentétben sok más egyetemmel. Viszont természetesen itt is a rosszabb szociális helyzetűek-é az elsőség az elhelyezés során. Így ha azon ritka esetek egyike áll fent, hogy nagy igény miatt betellnek a koli helyek, akkor szociálisan nem rászorulóknak esetleg nem juthat kollégium, viszont ilyen nem igen fordul elő. Aki szociálisan rászorult és igényli mindenképp kap kollégiumot.

Hol kell jelentkezni?

Milyen kolik vannak?

A fogorvostanhallgatóknak 4 kollégium érhető el ezek a következők:

 

 

Korányi Frigyes Szakkollégium (Hársfa)

 

“A Hársfa egyszerűen más” – írják magukról a szakkollégisták a honlapjukon. És valóban, a kollégium nagyjából 60 főt számláló közössége egy kellemes gangos bérházban lakik a belvárosban, nem messze a Király utcai villamosmegállótól. A szobák kétágyasak, külön vizesblokkal, rezsóval és hűtővel felszerelt konyhával. A szakkollégium egyik előnye tanulmányi oldalról, hogy elsősként nagy segítséget nyújthatnak neked az idősebbek által szervezett konzultációk, a könyvtárban található mikroszkópok és metszetsor. A házi TDK-előadásokon, vagy a Korányi Frigyes Tudományos Fórumon való részvétellel bepillantást nyerhetsz a szakmai életbe. Bekapcsolódhatsz a kollégium pezsgő társasági életébe is, az évenkénti disznóvágás, a filmklub, a kórus, a gyakori teaházak és az Exodus, vagy más néven Hársfahét mind nagyon jó hangulatban telnek. A stúdió, ahol kényelmesen élvezheted a legjobb filmeket a legmodernebb Dolby Surround technológia révén, a számítógépterem a pihentető LAN-partyk, a csocsó és a ping-pong-asztal, a konditerem a mindennapokban is felüdülést nyújt. A jelentkezési határidő minden félév elején van az üresedések függvényében, felvételi alkalmával általában az elsős hallgatókat részesítik előnyben az utóbbi időben. 

Mint szakmai kollégium, a bennmaradásnak feltételei vannak: félévente teljesítendő a négyes tanulmányi átlag, ami lehet, hogy félelmetesen hangzik, de a tapasztalatok alapján ez könnyen szokott menni a lakóknak, köszönhetően a konzultációknak és a sok segítségnek. Harmadévtől, amikor általában már az évfolyamátlag is eléri a négyest, tudományos munka (TDK) végzése szükséges, ám ebben is segítséget nyújtanak.

 


Nagyobb térképre váltás

Cím: 1074 Budapest, Hársfa u. 59/b.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Web: http://www.harsfa.sote.hu/

 

Selye János Kollégium

 

A Ferenc körúti (Corvin negyed) metrómegállótól néhány utcányira, közel a belvároshoz találod a Selye János Kollégiumot, amelyet egy hangulatos, századeleji, gangos bérházból alakították ki.

A szobák két- vagy háromágyasak, internettel, telefonnal, hűtővel felszereltek. A kollégium közössége nagyjából 60 főt számlál, akikkel a közös klubhelyiségben tévé, DVD-lejátszó, projektor, biliárdasztal és csocsóasztal segítségével töltheted el az időt. Félévente három-négy közös rendezvény, buli ad kiváló alkalmat az ismerkedésre. Ha felfrissülni vágysz, a konditerem erősítő- és kardiogépei, valamint ping-pong-asztala hívogat. Persze tanulásra is van lehetőséged, a tanulószoba ennek megfelelő, nyugodt körülményeket biztosít.

  


Nagyobb térképre váltás

Cím: 1085 Budapest, Üllői út 22.
Tel.: 266-0510, 317-2304
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

Markusovszky Lajos Kollégium (Rezső)

 

A Semmelweis Egyetem egyik központi épületétől, a NET-től néhány perc sétára található az Egyetem második legnagyobb kollégiuma, amely közel négyszáz diák második otthona. Három emeletén a négyágyas, tágas és kényelmes szobákat a lakók saját ízlésüknek megfelelően alakíthatják ki, nem találsz két egyformát.

A szobák internettel, hűtővel felszereltek. Minden emeleten található egy mikróval, tűzhellyel ellátott konyha és két vizesblokk. Ha információkra van szükséged, használhatod a gépterem számítógépeit vagy a könyvtárat; ha nyugodt körülmények között szeretnél tanulni, 5 kisebb-nagyobb tanuló közül választhatsz. Ha zenélni vagy sportolni vágysz, a zeneszoba és a konditerem állnak a rendelkezésedre.

Ha szeretsz sétálni vagy futni, az Orczy kert közelsége erre is lehetőséget ad. Bulizásra remek alkalmat nyújt a Rezső-hét, valamint a hetente megrendezett filmklubbal, az aulában lévő csocsó és pingpongjátékokkal a társasági életbe is belecsöppenhetsz. Nem utolsó sorban a Rezső tetőről nézni a naplementét felejthetetlen élmény!

 


Nagyobb térképre váltás

Cím: 1089 Budapest, Rezső tér 16.
Tel.: 210-1230, 313-7435
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
http://www.rezso.sote.hu

 

Balassa János Kollégium (Tömő)

 

Az egyetem legnagyobb kollégiuma a Klinikák metrómegállótól néhány perc sétára található.

Több mint 500 diáknak ad otthont, kényelmes, négyágyas szobákkal, melyek internettel, hűtővel, mosdóval felszereltek. Minden szinten konyha (benne mikrohullámú sütők, mosogatók és villanyrezsók), az alagsorban pedig mosógépek állnak rendelkezésre. Ha sportolni vágysz, megteheted a konditeremben. A hangulat csendes és nyugodt, tanulásra kitűnő lehetőséget nyújt a tanulószobák bármelyike. Több közösségi helyiségben találkozhatsz társaiddal, az egyikben LCD-TV, DVD-lejátszó, videó, klíma, szuperkényelmes bútorok is vannak, illetve erre található a csocsó- és a biliárdasztal is. Hetente megrendezésre kerül a filmklub és a teaház, ami jó ismerkedési lehetőséget jelent, és az évenkénti Balassa-napok keretein belül nagy bulik is várnak!

 


Nagyobb térképre váltás

Cím: 1083 Budapest, Tömő u. 35-41.
Tel.: 210-0800, 313-8042
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
http://www.balassa.sote.hu

SEMMELWEIS Linkajánló

Semmelweis Egyetem - Főoldal Semmelweis Egyetem - Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete Semmelweis Egyetem - FOK Oktatási Centrum KönyvtárInstruktor Öntevékeny CsoportA Semmelweis Egyetem öregdiákjait összefogó szervezet Szinapszis - A Semmelweis Egyetem hallgatóinak lapja SotePédia - az egyetem összesített tudástáraSemmelweis Kiadó

Kik vagyunk mi?

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának képviselői vagyunk. Képviseljük a hallgatók érdekeit, részt veszünk a hallgatókat érintő szabályok meghozatalában. Segítünk az ösztöndíj számításban, különböző hallgatókat érintő rendezvényeket szervezünk.

Elérhetőségünk

Kapcsolódj hozzánk

Elérhetsz minket ezeken a csatornákon.