Gólya Oldalak

A FOK fontosabb épületei, szervezeti egységei

 

Az alábbiakban láthatjátok a Semmelweis Egyetem FOK saját - hallgatók számára fontosabb - intézeteit és szervezeti egységeit. E mellett karunk hallgatói használják az ÁOK több épületét, és egységét, amelyről külön cikkben foglalkozunk. Bővebb információt az egyes intézetek honlapján találhattok.

FOK épületei

 

Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinika 

Cím: 1085 Bp. Mária u. 52.

Honlap: http://www.sote.hu/intezetek/info/?inst_id=92

 

 

Mit kell tudni róla? 

 

A Szájsebészeti Klinika épületét 1909-ben építették, fogorvosok magán adományából a jövő generációinak támogatására. Ekkortól ez volt egyetemünkön A Fogorvosi Épület, latinosan a "Stomatológiai Klinika", itt oktattak sokáig minden fogorvosi tárgyat. Kizárólagosságát, egészen az '50-es évekig - az önálló Fogorvosi Kar megalapításáig megőrizte. Ma már az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika összetett nevet viseli. A Klinika történetéről bővebben ITT olvashatsz.

Intézet vezetője: Prof. Dr. Barabási József

 

Hogy jutok el ide? 

 

Corvin-negyed (régebben Ferenc körút) 4/6 villamos, ill. 3-as metró megállótól egyenesen kell jönni az első kereszteződésig (Mária utca) a Kálvin tér fele, az Üllői út jobb oldalán. Majd itt jobbra kell kanyarodni és 20-30 méter után jobb kéz felől lesz a Klinika bejárata.

 

Mit tanulunk itt, és mikor? 

 

Első évben az orvosi informatika előadások kerülnek itt megtartásra.

3. év első félévében a Szájsebészet propedeutika előadása, majd második félévtől 5. év végégig a Szájsebészet előadásai és gyakorlatai vannak az épületben.

 

Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrum (FOCI)

Cím: 1088 Bp. Szentkirályi u. 47.

Honlap: http://www.sote.hu/intezetek/?inst_id=252

 

 Mit kell tudni róla?


Jelenkorunk fogorvos-képzésének egyik büszkesége a hallgatók által csak FOCI-nak becézett épület a Szentkirályi utca 47 szám alatt. Az épületet 2007 áprilisában adtak át, hogy a képzésünk minősége európai színvonalra kerüljön. Tágas előadó termével, amely Árkövy József nevét viseli, majd 100 hallgatók által használható fogorvosi székével és számos laborjával méltán lehet karunk jelképének és egyben büszkeségének is tekinteni. Tágas aulája megfelelő lehetőséget nyújt kisebb rendezvények lebonyolítására, illetve napközbeni találkozások egyik jeles helyszínül szolgál.

 


Az épületben 2 tanszék és 4 Klinika foglal helyet ezek név szerint a

  • Orális Diagnosztika Tanszék (Ig.: Dr. Dobó Nagy Csaba, egyetemi tanár)
  • Propedeutika Tanszék (Ig.: Dr. Márton Krisztina, egyetemi docens)
  • Fogpótlástani Klinika (Ig.: Dr. Hermann Péter, egyetemi tanár)
  • Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika (Ig.: Dr. Fábián Gábor, egyetemi docens)
  • Konzerváló Fogászati Klinika (Ig.: Dr. Tóth Zsuzsanna, egyetemi docens)
  • Parodontológiai Klinika (Ig.: Dr. Gera István, egyetemi tanár)

 

Hogy jutok el ide?

 

Corvin-negyed 4/6 villamos, ill. 3-as metró megállótól egyenesen kell jönni a Kálvin tér fele, az Üllői út jobb oldalán. Majd a második kereszteződésnél (Szentkirályi utca) jobbra kell kanyarodni és 80 méter után bal kéz felől lesz az épület bejárata.

 

Kálvin térről 47/49 villamos, illetve 3-as metró megállótól a Baross utca felé kell feljönni az aluljáróból. Itt egyesen kell végig menni a Baross utcán kb. 150-200 métert, amíg el nem érjük a Szentkirályi utcát, jobb kéz fele lesz. Az utcában 50 méterre lesz az épület bejárata.


  

Mit tanulunk itt, és mikor?

 

Lényegében minden fogorvosi, ill. fogorvosi vonatkozású tárgyat itt oktatnak első évtől 5. évfolyamig. Itt fogtok tanulni (többek között) konzerváló fogászatot, fogpótlástant, parodontológiát, fogszabályozást, gyermekfogászatot, fogorvosi radiológiát, orális medicinát, orális diagnosztikát és még számos további kisebb tárgyat.

 

Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet

Cím: 1088 Bp. Szentkirályi u. 40.

Honlap: http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/

 

 Mit kell tudni róla?


A Fogorvos Karhoz 2013. április elsejétől kapcsolódó, volt Központi Stomatológiai Intézet a Szentkirályi utca 40-es szám alatt található. A hallgatók a nyári gyakorlatok alkalmával járhatnak ide gyakorlatokra. Az épület bekapcsolása a graduális oktatásba folyamatban van. A későbbiekben várhatóak itt évközi gyakorlatok, asszisztálások a mindenkori fogorvostan-hallgatók számára.

Az épületben fogorvosi szakorvos képzés is folyik.


Az épületben 1 Intézet foglal helyet,

  • Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet (Mb. ig.: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens)

 

Hogy jutok el ide?

 

Corvin-negyed 4/6 villamos, ill. 3-as metró megállótól egyenesen kell jönni a Kálvin tér fele, az Üllői út jobb oldalán. Majd a második kereszteződésnél (Szentkirályi utca) jobbra kell kanyarodni és 1 kereszteződést követően 10 méter után jobb kéz felől lesz az épület bejárata.

 

Kálvin térről 47/49 villamos, illetve 3-as metró megállótól a Baross utca felé kell feljönni az aluljáróból. Itt egyesen kell végig menni a Baross utcán kb. 150-200 métert, amíg el nem érjük a Szentkirályi utcát, bal kéz fele lesz. Az utcában 20 méterre lesz az épület bejárata jobbra.


  

Mit tanulunk itt, és mikor?

 Az épületben egyelőre még nem folyik graduális oktatás, csak a nyári gyakorlatokat tölthetik itt a hallgatók, III. és IV. éven.

SEMMELWEIS Linkajánló

Semmelweis Egyetem - Főoldal Semmelweis Egyetem - Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete Semmelweis Egyetem - FOK Oktatási Centrum KönyvtárInstruktor Öntevékeny CsoportA Semmelweis Egyetem öregdiákjait összefogó szervezet Szinapszis - A Semmelweis Egyetem hallgatóinak lapja SotePédia - az egyetem összesített tudástáraSemmelweis Kiadó

Kik vagyunk mi?

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának képviselői vagyunk. Képviseljük a hallgatók érdekeit, részt veszünk a hallgatókat érintő szabályok meghozatalában. Segítünk az ösztöndíj számításban, különböző hallgatókat érintő rendezvényeket szervezünk.

Elérhetőségünk

Kapcsolódj hozzánk

Elérhetsz minket ezeken a csatornákon.